FI
FI
Lahjoita

Tietoa kampanjasta

Suomen Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia uuteen alkuun. Olemme YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kumppani. Uskomme, että yhdenvertaisuus ja mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään ovat avaimia vakaaseen yhteiskuntaan ja kestävään rauhaan. Näin rakennamme parempaa huomista – meille kaikille.

Pakolaisavussa olemme pitkään seuranneet vähemmistöryhmiin kohdistuvan keskustelun polarisoitumista ja kielteisen asenneilmapiirin kehittymistä. Vuoden 2017 lopussa Suomi osoittautui yhdeksi Euroopan syrjivimmistä maista. Suurin osa syrjinnästä ei ilmene ääriliikkeiden mielenosoituksissa vaan arjessa: koulussa, työnhaussa tai julkisessa liikenteessä.

Kokemuksemme perusteella paras tapa purkaa ennakkoluuloja ja negatiivisia asenteita on niistä keskusteleminen. Ennakkoluulot eivät ole muuttumattomia ajatusrakennelmia vaan sosiaalisen ympäristömme, kulttuurimme ja kokemustemme kautta syntyneitä asenteita, joihin voidaan vaikuttaa.

– Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen

Rasismi ja ennakkoluulot johtuvat monesti tietämättömyydestä. Kun emme tunne asian todellista laitaa, joudumme arvaamaan, olettamaan ja yleistämään. Siksi koulutuksilla ja keskusteluilla on suuri merkitys asenneilmapiiriin.

Pienellä rahalla voi saada aikaan suurta muutosta. Yksi ennakkoluuloja purkava, sovittelijan pitämä keskustelutilaisuus maksaa noin 135 euroa.

Pakolaisapu purkaa ennakkoluuloja lisäämällä tietoa pakolaisista ja maahanmuutosta, fasilitoimalla keskusteluja ennakkoluuloista sekä sovittelemalla etnisistä syistä johtuvia konflikteja. Toivomme, että mahdollisimman moni suomalainen haluaisi tukea työtämme paremman asenneilmapiirin puolesta.

Yhdenvertaisuus alkaa ajatuksista ja arjen teoista. Yhdessä pystymme rakentamaan parempaa yhteiskuntaa meille kaikille. Jokaisella meistä on ennakkoluuloja – ratkaisevaa on, miten ne kohdataan ja kuinka niiden kanssa käytännössä toimitaan. Näin maailma muuttuu, ajatus ja teko kerrallaan.


Takaisin